Bayan Spor Ayakkabı Hakiki Deri Kadınlar için Spor Ayakkabı Çeşitleri

Bayanlara özel en yeni hakiki deri günlük spor model ayakkabılar.

Her kıyafetin altına giyilebilen, günlük, gerçek deri, yüksek kalitede, uygun fiyatlı, spor bayan ayakkabı model çeşitleri.

 (Bu ayakkabılar spor yaparken giymeniz tavsiye edilmez günlük giyilebilecek spor tarzda ayakkabılardır.)

Spor kıyafetin altına haliyle spor tarzda bir ayakkabı giyilmelidir işte bu ayakkabılar ihtiyacınızı karşıyabilecek nitelikteler. Günlük hayatınızda spor giyime düşkün bayanlar genellikle kıyafetlerinin altına günlük spor ayakkabıları tercih etmelidirler. Aşağıdaki çeşitler tam size göre, her numara, her ayağa, her yaşa, her tarza, her modaya, her kıyafete uygun çeşitler..
 

Bayanlar Spor ayakkabı seçimi yaparken çoğunlukla görünüşüne, markasına veya ne kadar trend olduğuna dikkat ediyorlar. 

Dünyanın en pahallı ayakkabısı dahi ayağınızı rahatsız edebilir ya da en bilinen markası! Bunları biliyor musunuz?

 Kullanım amacı ve rahatlık en önemli ilk 2 sıradır kadın spor ayakkabısında. Bu faktörleri göz ardı ederek, bel ve diz ağrılarına da davetiye çıkartıyorsunuz. Peki, bayanlar spor ayakkabıyı nasıl seçmeli? 

Öncelikle bayanlar eğer spor tarzda ayakkabı seçiminiz günlük tarzda olacaksa yani işe, okula, toplantıya ayağınızın rahatlığını asıl amaç olarak belirlediyseniz tavsiyemiz mutlaka deri ayakkabı kullanmanızdır. Sebep ? diye soranlar olabilir. Deri ayakkabı ile tekstil malzemesi arasındaki farklar nedir? bundan biraz bahsedelim.
Öncelikle Deri ayakkabılar genellikle pahallı olur çünkü tekstil malzemesine göre en az 6-7 kat daha pahallı bir malzemedir. Gerek işçiliği, gerek tedarik etmesi, gerekse işlenmesi ve işçiliği emitasyon tekstil malzemeleri ile kıyas kabul etmemektedir. Deri ayakkabının tekstil malzemeden üretilen ayakkabılardan gerçek anlamdaki farkı ise deri ayakkabı esneyebiliyor. Yani deri ayakkabıyı aldınız giymeye başladınız ilk başta sıkabilir daha sonra ayak şeklinize göre esneyerek ayağınıza uyum sağlar. Tekstil ürünlerinde ise öyle bir durum yoktur. Deri spor ayakkabılar genellikle fiyatları pahallı olur malzemenin pahallı olmasından kaynaklı fakat kullanılabilme süresi, dayanıklılığı ile diğer türde ayakkabılara göre bize göre ucuzdur. Yani düşünürseniz 1 sezon giydiğinizde dağılan bir spor ayakkabısı yerine deri spor ayakkabı seçiminde bulunarak bu kullanım süresini 2-3-4 sezona kadar çıkartabilirsiniz. Malzeme seçimi yinede size kalmış fakat biz ürettiğimiz tüm ayakkabıları deri olarak üretiyoruz ve sizinde deri ayakkabıları tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.
Malzeme seçimindeki akıllardaki soru işaretleri giderildiğine göre model tarz nasıl olmalı onları biraz açıklayalım;

 - Ayak Yapınızı Öğrenin! Öncelikle Ayağınızın yapısını Bilerek Ayakkabı Seçiminizi Yapın

Her ayakkabı bir kalıba çekilir. Yani her model ve taban bir ayakkabı kalıbına bağlıdır. Bu kalıp numara numara değişmektedir. Eğer sizin ayak yapınız ayakkabının kalıbı ile örtüşmüyorsa o ayakkabı sizi rahatsız edebilir. Örneğin ince kalıp bir ayakkabıda taraklı ayakların zorlanması ya da Kalın geniş kalıplarda ince ayakların ayakkabı içerisinde yüzmesi gibi.Yani çokta profesyonel olmanıza gerekte yok aslında. Ayak tipinize bakıp tekrar ayakkabıya baktığınızda bu ayakkabının sizin ayağınıza göre olup olmadığını pekala anlayabilirsiniz.

 Hangi ayakkabıyı alsam vuruyor, ayaklarım rahat etmiyor ve ayağınızda bir sorun olduğunu düşünüyorsanız mutlaka bir doktora danışmalısınız. Pedografi adlı taban ölçümüyle kendinize uygun ayakkabı tipini öğrenebilirsiniz. Ayak tipinizde herhangi bir sorun olduğu taktirde, spor ayakkabı seçiminiz sizin için daha da önem taşıyor. Çünkü yanlış bir bayan spor ayakkabı seçimi sonrasında tırnak batması, nasır vb ayak problemleri ile karşılaşabilirsiniz. Örnek olarak düz taban sahibiyseniz ayağınıza uygun, destekli tabanlı ayakkabılar tercih etmeniz şart. Yaşınız ilerledikçe ayaklarınızda numara değişikliği de olabileceğini unutmamanız gerekiyor.

Spor Ayakkabı denemenizi mutlaka gün sonu yapın.

Günlük spor ayakkabılarda özellikle yaz aylarında ayaklarınızı terletmemesine dikkat etmelisiniz. Spor ayakkabının nefes alması demek ayağınızın nefes alması demektir bunu unutmayın. Burada dikkat etmeniz gereken nokta; alacağınız ayakkabının kumaş üst malzemesi. Ayakkabınızın malzemesi hava geçirmiyorsa kötü koku oluşumu ve mantar gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Ayak uçlarınızda boş alan olmasına dikkat etmelisiniz. Sıkışan parmaklar bir süre sonra yara ve zedelenmelere sebebiyet verecektir.

Bayanlar spor ayakkabınızı dar veya bol almayın! Spor ayakkabınızı giydiğiniz zaman öncelikle topuğunuz oturmalı, başparmak ve ayakkabının ucu arasında ayağınızın rahat edebileceği kadar boşluk bulunmalı. Ayakkabınızın içerisinde parmaklarınızın sıkışması, sizi çok rahatsız edecektir.

Unutulmaması gereken nokta spor ayakkabının zaten alınma sebebi rahatlıktır rahat ettirmeyen ayakkabıyı giymeyiniz..Yukarıda yer alan bayan spor günlük casual ayakkabı çeşitlerine göz gezdirmenizde fayda var. Mutlu ve sağlıklı adımlar dileriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hakiki Deri Kadın Siyah Bağcıklı Topuklu Ayakkabı Bayan Sivri Burun Deri Klasik Topuklu Bağcıklı Ayakkabısı

Hakiki Deri Siyah Bayan Chunky Oxford Ayakkabı Kalın Tabanlı Günlük Ayakkabı Bağcıklı Kadın Oxford