Bayan Sneaker Ayakkabı, 2021 Sneaker Modası ve Çeşitleri



 2021 yılının en popüler Bayan Sneaker ayakkabı modelleri!

HAKIKI DERI BAYAN SNEAKER MODASI VE ÇEŞİTLERİ

İlk Sneaker ayakkabıların çıkmasından bu yana uzun zaman geçti. 1917’de Keds adlı marka tarafından ilk lastik tabanlı sneaker ayakkabılar yapıldığında, o zamanların ünlü reklam ajansı sahiplerinden Henry Nelson McKinney, bu yeni stil ses çıkarmayan sessiz ayakkabıya "Sneaker" adını verdi. SNEAKER adını buradan almıştır. İngilizce "Sneak" (sezsiz) kelimesinden adını almışır. Bayan Hakiki deri sneaker uygun fiyatlarıyla sayfamızda.
 Tabiki o yıllardki ilk Sneaker modelleri ile şu anda herkesin ayağında olan Sneaker ayakkabılar arasında uçurumlar var. İlk üretilen bayan Sneakerlar 1800'lerde sessizce suçluları yakalamak için üretilen ayakkabıların inovasyonu idi. İlk Sneaker'lar kendini"Converse" markası ile birlikte popüler hale geldi. 





 Günümüzde asıl amacı olan "Kaykay", "BMX" gibi sporlarda da giyilmektedir. Son Seneler Artık sneakerler eskisi gibi basit değil. Günümüzde yeni malzemeler kullanılmakta, bu sayede daha kaliteli, hafif ve sağlıklı sneakerlar üretilebilmekte. Ayakkabı içinde ısı 40 Celcius dereceyi geçebilir ve içerdeki nem %100'e kadar çıkabilir. Bu yeni malzemeler bu soruna çare olmakta. Yeni sneakerlar modellerinin bazılarının tabanlarına özel bir jel konulmakta. Bu, "jel" 1-2 cm kalınlığında olduğunda üstüne 4-6 metreden düşen bir yumurtanın darbesini emerek kırılmasını önleyebilecek özelliktedir. 
 Son on yılda daha da çabuk büyüyen sneaker kültürü, yavaş yavaş Türkiye’de de yaygınlaşıyor.




Özellikle bayanlar Sneakerlara Bayılıyor...

 Gerçek deri 2021 model bayan - kadın sneaker çeşitlerini bulabilirsiniz...
Asics’lerden, Puma’lara. Adidas’lardan, Reebok’lara, hemen hemen her çeşit sneaker artık Türkiye’de de bulunabiliyor. Bu popülerleşmeyle beraber Türkiye’de de sneaker ayakkabı için yeni bir sözcük kullanılıyor: pabuç. Aslında eski bir kelime olan pabuç, İstanbul sokaklarında çıktı ve gençler sayesinde ülkenin her köşesine yayılmaya başladı. Bu kültürün yaygınlaşmasıyla birlikte büyük markaların sneakerları yasadışı olarak taklit edilmeye başlandı ve büyük bir "sektör" haline geldi.






Bayanlar Siz de attığınız her adımda sneaker’ların verdiği rahatlığa müptela olmadınız mı? 

(sneaker, sneaker ne demek, sneaker modası, pump ayakkabılar) 

Bayanların vazgeçilmezi 2021 yaz sezonu sneaker spor ayakkabı çeşitleri sizlerle...
 Son yıllarda moda dünyasında spor ayakkabıların önlenemez yükselişine şahit oluyoruz. Siz de attığınız her adımda sneakerların verdiği rahatlığa müptela olmadınız mı? Ayağımızdan çıkarmak istemediğimiz sportif şıklığın anahtar parçası olan sneakerlara şükranlarımızı sunuyoruz. 




Peki çıkış amacının hırsızları yakalamak olduğunu biliyor muydunuz? 

 Geçen yıl katıldığım bir defilede, genç moda yazarlarından biri bana “Sizi yüksek ökçelerle özdeşleştirmiştik, oysa şimdi hep "sneaker giyiyorsunuz" dedi. Aslında bunu sadece ondan değil çevremdeki birçok kişiden duyuyorum. Kimisi yüksek ökçelerime talip oluyor, kimisi gözlerine inanamıyor. Ne de olsa markete bile yüksek ökçelerle giden ben artık gece davetleri dışında yanlarına yaklaşmıyorum. Aslında cevabı çok basit; rahatlığı keşfettim ve artık geri dönemiyorum! Hatta tasarımcılar da beni destekliyor olacaklar ki artık sneakerlar pumplara rakip oldu. 







 MODACILAR EL ATINCA 1900’lerin başından beri sokak modasının baş tacı sneakerlar hayatımıza girdiğinden beri onlardan vazgeçemiyoruz, moda da sneakerlardan. Pumplara, incecik topuklu stilettolara rakip olan spor ayakkabılar, birbirinden şık modelleriyle asla spora gider gibi durmuyor. Aksine gece dışarı çıkarken bile yüksek ökçelere alternatif sunuyor. Pumpların çekiciliği ve bize kattığı özgüven tartışılmaz ama yoğun bir günde ayağınızda 18 cmlik pumplarla koşuşturmak pek akıllıca değil. Bu durum hepimiz için geçerli olmalı ki yılların yüksek ökçe âşığı tasarımcıları birer birer sneaker tasarlamaya başladı. Yüksek bilekli modeller, zamansız tarzlar, farklı desenler spor ayakkabılara farklı bir hava getirirken spor şıklığı da ayağımıza getiriyor. Rahatlığın ön planda olduğu modellerin mesajıysa çok açık:

 “Ayağınızdan çıkarmak istemeyeceksiniz!” 

 NASIL DOĞDU? 

 Converse All Stars’ın başını çektiği sneaker yani spor ayakkabı modası, hükmünü 100 seneden fazladır sürdürüyor. Sokakta herkesin ayağında görmeye alıştık artık. Çocuk, genç, yaşlı demeden herkesin tercihi bu ayakkabılar sokakları renkli kılıyor. Ünlülerin de tercihi olan sneaker’ların modanın kalbi olması bu yüzden hiç şaşırtıcı değil! İlk sneaker’ların çıkmasından bu yana epeyce zaman geçti.
 1917’de Keds markası tarafından ilk lastik tabanlı ayakkabılar yapıldığında, o zamanın ünlü reklamcılarından Henry Nelson McKinney, bu yeni tarz ses çıkarmayan ayakkabıya “Sneaker” adını verdi. İngilizce’deki “Sneak” (sessiz) sözcüğünden türetilmişti. 
Tabii o ilk sneaker’lar ve şimdikiler arasında pek benzerlik kalmadı. Bu ilk üretilen sneaker’lar 1800’lerde sessizce suçluları yakalamak için üretilen ayakkabıların inovasyonuydu. Şöhreti ise “Converse” markası sayesinde yakaladı. 1923’te Converse All-Star’lar basketbolcu “Chuck Taylor” tarafından giyildiği için, kısa zaman içinde yaygınlaşmıştı. Spor ayakkabı deyince aklımıza bir sürü marka geliyor. Converse’den ziyade Adidas, Nike ve Puma gibi markalar sneaker kültürüne hükmediyor. Fakat en çok tercih edilenler yine de Converse’in All-Star modeli. Pek çok marka bu modelin benzerlerini üretiyor. Seksenli yıllarda “HipHop” müziğin çıkışıyla beraber, sneaker’lar da gelişti. O zamanın en popüler ve hip-hop müziğin öncülerinden sayılan RunDMC grubu, her konserde Adidas marka sneaker ve giysileriyle sahneye çıkıyordu. MTV’de klipleri yayınlanmaya başladığında Adidas’ın satışları patladı. Dünyada ilk olarak bir ayakkabı firması tarafından sponsor edilen Run-DMC, Adidas’a duydukları sevgiyi göstermek için 1986’da “My Adidas” diye bir şarkı bile çıkarmışlardı.


İnternetten satın alabileceğiniz en popüler moda trend ve tarz %100 hakiki deri bayan sneaker ayakkabılar!
 Ondan sonraları artık sneaker’lar günlük hayatımızın bir parçası oldu. Ve modayla birlikte her sezon kendi modasını yaratmaya başladı. Modern detaylar, zarif çizgilerle sadece bir spor ayakkabı olmadıklarını ispat ettiler. Artık sneaker’lar eskisi gibi basit değil. Günümüzde yeni malzemeler kullanılıyor, bu sayede daha kaliteli, hafif ve sağlıklı olanları üretilebiliyor. Son 10 senede daha da çabuk büyüyen sneaker kültürü, yavaş yavaş Türkiye’de de yaygınlaşıyor. Hemen hemen her çeşit ve marka sneaker artık Türkiye’de bulunabiliyor. Dâhi tasarımcıların sneaker yorumu Karl Lagerfeld yapınca bir farklı oluyor, onun eli değdiğinde en basit parçalar bile gözümüze muhteşem görünmeye başlıyor, tıpkı Chanel sneakers’lar gibi... Paris’te düzenlenen Couture Week’te Chanel sneakers’lar ile tanıştık. Daha sonra 20142015 sonbahar-kış koleksiyonunda da Karl Lagerfeld bizi sneaker’sız bırakmadı. 




Bir spor ayakkabının ne kadar şık olabileceğini bize göstermek isteyen Karl, onları süslemek için dantel, tül, çiçek, pullar gibi malzemeler kullanıyor. Ortaya o kadar elegan bir sonuç çıkıyor ki Cara Delevigne’nin taşıdığı gelinliğin altında bile onları gördük. Couture sneaker’lar “Sportif couture” tanımının hayal değil gerçek olduğunu haute couture defilelerinde gördük. Chanel ve Dior’un couture defilelerinde kullanılan sneaker’lar ‘couture sneaker’ tanımını moda sözlüğüne soktu. Böylece birer arzu nesnesine dönüşen bu ayakkabılar altın çağını yaşıyor. Tüllüsü, işlemelisi, taşlısı, boncuklusu, klasiği, sadesi, sneaker’lar her daim ayakkabı dolabımızda olmaya devam edecek
. Rahat ve sportif Son yıllarda trendlerin belirlenmesinde en önemli dinamiklerden biri hiç şüphesiz rahatlık. Sportif parçalar, cool kesimler ve rahat kumaşlarla birkaç sezondur bizi spora teşvik eden tasarımcılara ne kadar teşekkür etsek az. 


Farklı sporlardan alınan ilhamla bir gün sörfe çıkıyoruz, bir gün top oynuyoruz. Sportif trendin en cool temsilcisi ise hiç şüphesiz sneaker’lar. Sneaker deyince aklımıza hemen işbirlikleri geliyor, sportif temadan ilham alan birçok ünlü isim ve tasarımcı, markalarla işbirliğine giriyor. Converse Maison Martin Margiela, Nike Liberty ve Superga Versus aklımıza gelen işbirliklerinden.




Ayakkabılarımız arasında artık baş köşede duran, en az birkaç çift olmazsa olmazlarımızdan olan sneaker ayakkabı modelleri her türden kombine ayak uyduran ayakkabılardır.

 Günlük giyimde, yeri geldiğinde iş yerinde dahi kullandığımız sneakerlar her geçen gün yeni bir modelle karşımızda.



 Hal böyle olunca biz de bu yazımızda sneaker ayakkabı özellikleri nelerdir, sneaker ayakkabı alırken nelere dikkat etmemiz gerekir gibi soruları konu ettik. Sneaker Ayakkabı Nedir? Öncelikle sneaker ayakkabı ne demek sorusunun üzerinde duralım. Spor ayakkabı tarzının günlük hayat içerisinde kullanım alanı geniş olan, günlük ve rahat giyim için tasarlanmış ayakkabı modellerine sneaker denilir. Sneaker kelimesi İngilizce’de ses çıkarmayan ayakkabı olarak kullanılmıştır. 




Sneaker ayakkabı özellikleri malzeme açısından deri ve kauçuk gibi doğal malzemeden, polyester ve diğer sentetik türler kadar geniş bir yelpazede malzeme içerebilmektedir. Sneaker ayakkabıların hepsi ortopedik olmasa da ortopedik özellikte olanları olduğu gibi genel olarak bu modeller ayak rahatlığını, yürüyüş, koşu gibi aktif yaşam tarzını destekler niteliktedir.
 Öte yandan son yıllarda pek çok lüks ayakkabı markası göz alıcı detaylar ile sneakers modellerini şıklık kültürünün önemli bir parçası haline getirmiştir. Bu bakımdan günlük giyim tarzlarına işaret edebilmesi sneaker ile spor ayakkabı arasındaki fark açısından sneaker modellerin daha geniş kombin olanağı tanımasını sağlar. Spor ayakkabılar özel olarak belirli spor türleri öne çıkacak şekilde tasarlanırken, sneakerlar genel spor ayakkabı özelliğinden ödün vermeden farklı giyim tarzlarına uyum sağlamasıyla bilinir. Sneaker ayakkabıların diğer ayakkabılara göre ön plana çıkan belli özellikleri bulunur. Siz de kendinize sneaker ayakkabı almak isterseniz bu özellikleri ayakkabı seçiminizde kriter belirleyebilirsiniz. 



 1. Destek 

Sneaker ayakkabı özellikleri arasında en önemli yapılardan bir tanesi ayakkabının ayağa sağladığı destektir. Ayakkabı ile hareket ederken ayağınızı koruması, olası kazalar ve yaralanmaları önlemesi açısından ayak bileği desteği aranabilir. Her sneaker modeli yüksek bilekli değildir ancak çoğu modelde bilek altı desteği yapısı bulunmaktadır.

 2. İşlevsellik

 Sneaker ayakkabı özellikleri arasında bir diğer özellik ise işlevselliktir. İhtiyacınız olan aktivite veya sezon için farklı işlevli modeller öne çıkar. Örneğin yaz mevsiminde nefes alabilen bir çift ayakkabı öne çıkarken, koşu için kullanacaksanız sneaker koşu ayakkabı modeli veya outdoor etkinlikler için arazi koşullarına uygun tabanlı bir model işinizi görecektir.





 3. Esneklik

 İyi bir sneaker ayakkabıda aynı zamanda esneklik de arayabilirsiniz. Sert ve kalıp gibi bir ayakkabı içerisinde ayaklarınız çok rahat hareket edemezken, günlük koşuşturma veya aktif eylemlerde ayakkabılarınız da ayaklarınız da hızlı deforme olacaktır. Belki şantiye işleri veya özel giyim tarzları için sneaker ayakkabı giymek iyi olmayacaktır ancak günlük giyim için esnek ayakkabılar sağlık açısından paha biçilemez. Esneklik aynı zamanda rahatlık demektir ve sneaker ayakkabı rahat mı değil mi bu konuda esneklik bunu belirlemede ilk sırada gelir. 

 4. Tabanlar ve Yol Tutuşu

 Yaşam tarzınıza uygun ayakkabının taban özellikleri özellikle aktif yaşam için çok şey söyleyecektir. Pek çok sneaker modeli taban özelliklerini ön plana çıkartan bir pazarlama stratejisi yürütür. Bu durum tabanın ne kadar önemli olduğunu destekler niteliktedir. Örneğin karlı bir havada düşmemek için kara tutunan uygun tabanlı bir ayakkabı edinmek istersiniz. Darbeyi yumuşatan hava tabanları, köpük tabanlar ve kauçuk taban gibi malzeme odaklı farklı unisex sneaker ayakkabı modelleri bulmak mümkün. Bu da bize sneaker söz konusu olduğunda tabanın cinsiyet odaklı bir tasarımdan öncelikli olduğunu gösteriyor.

 5. Ayak Uyumu 

Ayakkabıların farklı ayak tiplerine uygun olabilme özelliği ve ayakkabı iç kısmının stabilitesi ön plana çıkar. Düz tabana veya yüksek kemerli tabanlara uygun farklı sneaker modelleri sizin için daha uygun olabilir. Her ayak tipinin ayakkabı içinde sabitliği, yalnızca ayaklarınızı değil duruş, omurga ve genel olarak bedeninizi etkiler.

 6. Boyut

 Sneaker spor ayakkabı kadın ve erkek için farklı bedenlerde üretilir. Ayakkabılar ne büyük ne de küçük olmalıdır. Ayağınıza tam oturacak ideal sneaker için ayakkabının ucu ile en uzun parmağınız arasında yaklaşık 1 cm olmalıdır.

 7. Kıyafet ve Ayakkabı Uyumu 

Rahatlık önemlidir, görüntü de öyle. Rahatlığından emin olduğunuz bir ayakkabının renk ve sadelik ile ilişkisi de seçiminizi belirler. Giyim tarzınız bu bakımdan seçiminizi etkileyecektir. Örneğin takım elbise veya ceket giymeyi seven bir erkek sneaker günlük ayakkabı ile takım elbiseyi kombinleyebilmelidir. Bu bakımdan erkek sneaker ayakkabı modelleri arasından sade ve deri bir modelle iyi bir kombin yaratabilirsiniz. Son yıllarda kırmızı halılarda dahi pek çok sneaker ayakkabı erkek beyaz modelleri karşımıza çıkmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Taşlı Şık Bayan Babet Ayakkabı Kadın Spor Babet Modelleri

Hakiki Deri Kadın Oxford Ayakkabı Bayan Siyah Oxford Bağcıklı Kadın Casual Ayakkabı Kolej Ayakkabısı

Hakiki Deri Kadın Siyah Bağcıklı Topuklu Ayakkabı Bayan Sivri Burun Deri Klasik Topuklu Bağcıklı Ayakkabısı

Deri Ayakkabı Bakımı Nasıl Olmalıdır?